Vos
hagan
vistas
mosodi
artas
porondi
vibmis
seto

Olympics

de "Slag van Brians" als Brian Boitano (de V.S.) en Brian Orser (Canada) vied voor het goud. Hoewel Orser de rand in de internationale concurrentie hield, was Boitano victorious in Calgary, schaatsend bijna perfecte prestaties om zijn Canadese rivaal eng te verslaan. In de Alpiene gebeurtenissen werd kolossale slalom (super-g) toegevoegd, en Alpien gecombineerd teruggekeerd na afwezig het zijn van Olympics 40 jaar.

De sterren op de hellingen waren flamboyant Alberto Tomba (Italië) en Vreni Schneider (Zwitserland), elk van wie goud in zowel slalom als reuzeslalomgebeurtenissen won. De de snelheid van de vrouwen het schaatsen concurrentie was langs duidelijk verstoort. Terwijl de meeste aandacht werd geconcentreerd op de Oostduitse vrouwen en Amerikaanse Bonnie Blair, Yvonne van die Gennip van Overheerst Nederland, drie gouden medailles wint. Blair en Christa Luding-Rothenburger (Oost-Duitsland) eisten andere twee golds. Het noordse skiën onderging talrijke wijzigingen in Calgary. Competities van het team werden toegevoegd in Noordse gecombineerd en de ski springende gebeurtenissen.

De gebeurtenissen in het hele land werden opgeknapt wegens de "het schaatsen techniek," die bij de Spelen van 1984 werd geïntroduceerd. De 15- en 30km van de mannen races en de vrouwen werden 5 en 10km rassen geski5d gebruikend de klassieke stijl. De langere afstanden en de relaisgebeurtenissen gebruikten freestyle, of het schaatsen, methode. De ski die overheerst door Matti Nykänen springt werd (Finland), de van wie drie gouden medailles tot hem de meest succesvole mannelijke atleet in Calgary maakten.